Feestende Belgen in Marbella

par Raymond Green

Geen betere plek dan Marbella om de Belgische nationale feestdag te vieren! This is the place to be!

De tweede editie van de Belgian national Days is geprogrammeerd voor 18 tot 21 juli in Marbella. Men zegge het voort: deze vierdaagse ziet er veelbelovend uit, want op het menu staat een golfcompetitie op gerenommeerde banen, elke avond een prijsuitreiking met cocktail, en natuur- lijk een gezellige en glamoureuze sfeer van de eer- ste tot de laatste seconde, zoals je die enkel vindt in de chicste badplaats aan de Middellandse Zee. ‘Het golfprogramma, dat door onze toernooidirec- teurs Michel Vanmeerbeek en Arnaud Langenae- ken georkestreerd wordt, is bijzonder kwalitatief. Zo krijgen de deelnemers de kans om achtereen- volgens te spelen op La Zagaleta (19/7), La Cala (20/7) en de Marbella Club (21/7). Parallel heb- ben we een feestelijk programma voorbereid met onder meer een walking dinner in Claro Beach, een cocktail in de jachthaven van Puerto Banus en natuurlijk het diner met de ‘La Fête des Belges’- avond op de slotavond op het strand van Casanis waar zowel golfers als niet-golfers welkom zijn’, aldus Bernard Stas en Alexandre Adlivankine, orga- nisatoren van dit vijfsterrenevenement.

La Zagaleta, een zeer exclusieve club die door- gaans enkel toegankelijk is voor leden, zal dus uit- zonderlijk de deuren openstellen om de Belgische golfers te verwelkomen. ‘Een belangrijk extraatje dat mooi weergeeft hoezeer we van dit toernooi een echte must willen maken…’

Vorig jaar namen 48 spelers deel aan de eerste editie. ‘Dit jaar hopen we op het dubbele. Er blijven trouwens nog maar een paar plaatsen over’, zeg- gen de organisatoren, die kwaliteit boven kwanti- teit verkiezen en hun toernooi willen verankeren in de tijd en synoniem maken van uitmuntendheid. Voor deze editie 2018 kunnen de Belgian national Days in elk geval rekenen op de medewerking van verschillende partners (Ace Ricoh, BMW, het Huis Degand, Sens Collection, Salmon Sea Food), de assistentie van touroperator Exclusive Destinati- ons (dat verschillende pakketten aanbiedt), alsook de champagne van Deutz en de gin van Gaugin: ideale dorstlessers voor de 19e hole. Profirst, de internationale event- en communicatiespecialist, verzorgt de logistieke parameters.

net zoals vorig jaar wordt het toernooi gespeeld met teams van twee spelers (formule 4 ball, best ball in stableford) met een dagklassement en een algemene rangschikking. De jacht op birdies wordt ondersteund door een gezelligheidskuur die zal worden afgesloten op de tonen van de Braban- çonne. Dat alles op het strand van Casanis dat nu al de bijnaam draagt ‘Strand van de Belgen’.