Magische recepten op de greens

par Raymond Green

De Audi quattro Cup is al ruim 25 jaar een begrip voor de Belgische golfliefhebber. Een winnende formule ook, en die verander je niet!

Op 2 mei gaat de editie 2018 van de Audi quattro Cup van start op de prachtige baan van Royal Sart-Tilman in de heu- vels rond Luik. In totaal staan 12 kwalificatiewedstrijden op het programma. Daarna volgt op 14 september de finale in Golf Château de la Tournette. De wedstrijden staan open voor de geno- digden van de verdelers en de concessiehouders van het Audi-netwerk (www.audiquattrocup.be).

Zoals gebruikelijk worden de competities afgewerkt in ‘greensome stableford’: een formule waarbij de twee spelers van een team elkaar aflossen nadat elk van hen heeft afgeslagen. Team spirit, spor- tieve geest, gezelligheid: dit recept werkt, zoveel    is duidelijk. In de marge van het eigenlijke toer- nooi worden bij elke afspraak ook tal van andere competities en animaties georganiseerd, zoals de ‘nearest to the pin’ op een golfsimulator. Tijdens de ‘putting contest’ moeten de deelnemers hun bal onder een auto laten rollen. Dat zorgt natuurlijk allemaal voor een unieke sfeer op de zogeheten 19e hole; dit alles voor de prijsuitreiking.

Voor Audi is golf altijd een schitterende communi- catietool geweest naar zijn bestaande en potentië- le klanten toe. Het toernooi wordt trouwens overal ter wereld gespeeld, met elk jaar een wereldfinale met de winnaars uit alle landen. De finale van 2017 werd in december gespeeld op het schitterende parcours van de Quivira Golf Club in het Mexicaan- se Cabo San Lucas. Deze championship course

– een ontwerp van Jack nicklaus – biedt onver- getelijke uitzichten op de Stille Oceaan en is een echte sportieve uitdaging. Kristof Van Ransbeeck en Steven Mens, de laureaten van de Belgische editie, genoten er met volle teugen van het decor en van dit unieke avontuur.