30 jaar plezier op de greens

par Raymond Green

Dit jaar viert de BMW Golf Cup zijn 30e verjaardag. Dit referentietoernooi voor alle Belgische golfliefhebbers doorkruiste drie decennia zonder

sleet op de machine. De mechaniek loopt inder- daad perfect gesmeerd. Zo worden de deelne- mers bij het onthaal persoonlijk verwelkomd, met verder ontbijt, lunch, champagnecocktail en, vanzelfsprekend, ook een prachtige prijzentafel. Op 27 april gaat de editie 2018 van start in het prachtige kader van de Royal Golf Club du Sart-Til- man. Daarna strijkt het toernooi neer in een 15-tal andere clubs om te besluiten met de Belgische finale op 12 oktober in Cleydael. Zoals gebruike- lijk worden de competities in ‘single stableford’ afgewerkt, met prijzen in drie categorieën (Heren 1 & 2, Dames). Alle kwalificatietoernooien zijn voorbehouden aan de genodigden van de con- cessiehouders van het automerk (meer info op www.bmwgolfcup.be).

De swing behoort al van oudsher tot het DnA van BMW. Het is echt geen toeval dat de autokoffers zo ontworpen zijn dat er voldoende plaats is voor een golftas! Het automerk sponsort trouwens ook heel wat internationale toernooien, waarbij de Ryder Cup. Het zal dit jaar ook een van de sponsors zijn van de allereerste ‘Belgian Knockout’: het nieuwe Belgische toernooi op de European Tour.

De BMW Golf Cup wordt gespeeld op de vijf con- tinenten en is een van de grootste internationale amateurtoernooien. Onlangs werd de wereldfinale van vorig jaar afgewerkt in het Zuid-Afrikaanse Fancourt. Aan dat toernooi namen drie Belgische laureaten deel.